Fooled pork

Glädje, Photo / Permalink / 0
 
 
 
 
 
Igår testade jag, Alexandra och Lotta på att göra en riktigt perfekt Fredags middag, Fooled pork hamburgare, som är en motsvarighet till pulled pork. Inte perfekt bara för mig som inte äter kött, utan för precis alla, för detta var helt sjukt gott, jag lovar. Huvudingrediensen är hör och häpna en frukt. Jackfruit. Du hittar jackfruit i asiatiska butiker, inte i vanliga matbutiker vad jag vet. En burk kostar typ 2,50 så det är inte alls överdrivet dyrt. Så här gjorde vi: 
 
- Häll två burkar med jackfruit i ett durkslag så att spaden rinner av. Kom ihåg att köpa konserver med frukten i SALT lag.
 
- Hetta upp olja med paprikakrydda och grillkrydda (ta ganska mycket av allt) och i med jackfruiten i några minuter så att den blir mjuk. Häll sedan i ungefär 3 dl öl, 1 dl vatten och en halv grönsaksbuljong. Låt det koka under lock i 45 minuter på medelvärme. 
 
- Sätt ugnen på 200 grader i grill funktion
 
- Häll mycket bbq sås över frukten när den kokat klart, en hel mindre burk blev nästan för lite, salta och peppra också. Stoppa sedan in den i ugnen ca 25 minuter. 
 
- Rör sedan isär frukten så att den blir som på bilden. KLAART! 
Vi gjorde en coleslaw till, här är t.ex ett recept. Finns massa olika recept om ni googlar. Sedan hade vi också salladsblad, lök och tomat i hamburgarna. SÅ GOOTT.
Till top