Educate yourselfs

Glädje, Tankar / Permalink / 0
  Naturen och dess biodiversitet har alltid varit intressant för mig. Har växt upp med en miljömedveten mamma som är biolog och själv älskar djur, så kanske inte så konstigt att jag också kommit att göra det. På sexan valde jag att forska om regnskogen, medan andra valde typ foto eller en kändis, för det intresserar mig!! Det finns inget mer värdefullt än vår planet hjälp, att inte alla kan inse det. Vi lever av regnskogen, korallreven, Antarktis glaciärer. Därifrån får vi vårt dricksvatten, vårat syre och alla tusentals djur arter som gör planeten hel. Att en hel art ska utplånas gång på gång måste sluta nu. Att jorden värms upp snabbare än nånsin måst få ett slut.
 
 
Och ja, noshit, det har ju varit ett problem sedan vi människor satt foten på planeten. Vi är giriga, själviska och helt enkelt dumma. Men dokumentärer, böcker osv UTBILDAR OSS. De lär oss att ta ansvar och veta saker, göra vad vi kan, trots att vi inte är världens ledare. Jag lär mig varje dag, jag läser mycket, kollar på dokumentärer, för att jag VILL veta vad som pågår. Ju mer du kan, desto mer kan du styra till exempel din mat konsumtion och göra en så stor inverkan du förmår.  Den viktigaste delen sitter ju dock i politikernas händer, kan dom fatta ett vettigt beslut om hur problemet ska lösas med klimat förändringen, för lösningar finns, så finns det en chans att ställa det till rätta igen. 
 
Ikväll såg jag Before the flood, en dokumentär gjord av bland annat Leonardo Dicaprio som valt att ta ställning till klimatförändringen. Han har vett i huvudet kan man lungt säga! Se den och sprid den.. Sånt här förändrar saker. Blir vi medvetna om det, HUR AKUT det är så vaknar vi upp. Lär andra. Och den handlar absolut int bara om att man ska ändra sin diet utan den är jätte bred, sjukt bra. Finns på youtube!! 
 
Till top