Sommar stress

Glädje, Tankar / Permalink / 0
Sommar är ju allas vår favorit årstid. Nästan allas. Behöver jag säga varför? Njäe, det tror jag inte. Varmt stavas det. Ledig från skolan. Överflödig tid i massor till att resa, ha de gött, havet står öppet för besökare och plötsligt blir allting bara så himla lätt. Stranden får vi inte glömma. Men just, i och med bland annat det stället, uppstår ångesten för vissa som gör Sommaren till den jobbigaste tiden på året. 
 
 
Tjock eller smal? Var går gränsen? Hur vi än ser ut ska det påpekas. Vi kan aldrig bara konstatera att våran kropp ser ut på ett visst sätt, och så ska den också få se ut. Vi behöver inte stämpla våran kropp med ett ord. Dina korvar på magen eller din mage som kanske går inåt är precis lika bra. Att visa sig på stranden ska inte behöva vara ett stress moment för NÅGON. För tro mig. Hur smal du än blir, hur mycket du än tränar för att komma "i form" till stranden kommer du inte börja må bättre. Idealen kommer alltid att bli svårare att nå. Och varför varför är det där "i form" en smal och tränad kropp. Varför kan det inte vara en rundare sådan? Mår du bra i din kropp, visa det och skit i resten.
 
Vet ni vad som är bättre? Att skita i ett mål eller ideal för stranden och sommaren? Att äta precis likadant och träna likadant året om. För vet ni vem som bryr sig om hur din kropp ser ut? Jo endast du. Jag skrev ett inlägg om självförtroende tidigare, här nämner jag lite samma saker igen. Älskar du din kropp för hur den ser ut och utstrålar det kommer ingen ens våga påpeka något, och gör någon. Försök bara att ta det som en vindpust. Som bara blåser iväg. Ett ord ska INTE få dig att stanna hemma från stranden. Vill du show off din nya bikini, gör det med stolthet. För din kropp kunde inte vara finare, blek som brun, WHO CARES. Inte jag i alla fall. När ska vi börja fokusera på psyket istället för kroppen. 
 
 
Fint väder. Det om något medför stress för många. Tro mig. Oj så fint väder, nu måste jag ta vara på det här. UUT och sola, simma, åka båt, stress, pressa in allt vad jag hinner dag som natt för att inte missa solen. Får inte ligga inne en sekund, måste ställa väckar klockan för att hinna ut och sola. Gud nu har jag sovit till klockan tolv, de dyrbara sol timmarna är slut. Sitter inne på jobbet en såhär fin dag. Vilken ångest och stress det här kan bli. Just i ett land som Finland där sol timmarna faktiskt är begränsade till några få månader. 
 
Men vet ni vad som är bättre? Säger eran kropp åt er att nej nu vill jag ligga i min säng, inomhus och kolla en film fast vädret strålar, då är det precis det ni ska göra. Det kommer flera fina dagar. Sommaren är inte så kort sista slutligen. Och blev det lite sol eller få utflykter den här sommaren, ja då hinner ni göra det nästa. Det fukar inte att stressa sig till en massa program. Bättre är att bara göra det som du vill. Ska kompisarna ha en grill kväll efter stranden, men du bara känner nej. Jag orkar inte ikväll, även fast du är ledig nästa dag. Du känner att du måste ta vara på ledigheten till tusen. Men kanske är det just dedär lata kvällarna när du inte behöver anstränga dig alls som gör att du tar vara på den till max! Det du hinner med RÄCKER! 
 
Ta hand om er själva i Sommar, och skippa stressen.
 
 
Till top