Seventeen

Glädje, Photo, Tankar / Permalink / 0
Igår fick jag äntligen fylla 17. ETT ÅR KVAR! Fick massa fint av släkten, tusentack♥
 
 
 
 
 
 
 
 Tänk vad man förändras genom alla år som går.. Att jag snart fyller 18!! Såå sjukt hur snabbt tiden går..

Ett så viktigt sommarprat!

Glädje, Tankar / Permalink / 0
 
 
Ni kan väl inte ha missat Zaras sommarprat? Hon hyllas av svenska folket enligt expressen, det skrivs om pratet på kända bloggar osv. Och självklart har hon publicerat de i sin egen blogg. Jag gillar verkligen Zaras musik! Hon är en fantastisk artist och har gillat henne ända sen uncover släpptes. Hennes första singel. Nu har hon släppt musik i Usa och har en fin karriär framför sig.
 
Men på sista tiden har hon ju börjat uttrycka feministiska åsikter. Hon är ju feminist i allra högsta grad. Feminist kan ju ofta vara ett negativt ord, speciellt för pojkar. Så ofta hör man att pojkar talar om de som störande, konstiga och nästan efterblivna. Men de strävar ju bara efter ett jämnlikt samhälle! Zara hatar inte män, hon hatar hur samhället ser ut. Hon vill lyfta kvinnan, eftersom att vi kvinnor är ordentligt i underläge, och har varit de såå långt tillbaks så de knappt går att ändra på. Jag tror inte att de går att få kvinnan jämnställd men mannen i hela världen. Precis som de inte går att utrota alla krig. Våldtäkter, misshandel i hemmen och barngiftemål. De ingår i vissa länders kulturer. Fast alla kvinnor i världen skulle vara feminister och predika om hur vi vill de ska vara skulle de fortfarande vara jätte svårt. Så därför är jag ingen aktiv feminist, som talar och kämpar för jämnlikhet, för jag orkar lixom inte.. De hon sa om den lilla flickan får mig att tappa hakan, de är en så rent ut sagt fucked up värld vi lever i. Och att sånt KAN hända OSTRAFFAT någonstans år 2015 är skamlitgt.
 
Självklart håller jag med i allt Zara säger. Jag blir lika upprörd, arg och besviken varje gång jag läser om att en ung flicka blivit våldtagen, eller bortgift osv. Jag ser upp till människor som Zara som orkar tala om dehär. Som vågar! Hon vågar bli dödshotad och ändå fortsätta tala om de hon brinner för. Dehär pratet fick  mig att se upp till henne så mycket mer, och jag kommer i alla fall försöka börja orka bry mig mer om jämnställdhet. Men de är inte något som skulle lösa allt såklart. Det är ju just sånahär personer som Zara som de borde finnas mer av., Så ung, flicka men ändå så jäkla stark! Strävar efter att våga säga min åsikt på samma sätt, jag tycker att dehär är såå viktigt att lyssna på som ung flicka. Så gör de. Bli berörd. De finns en orsak till att alla flickor ofta är svagare. För att samhället har gjort så att vi inte vågar. Men JAG jobbar med mig själv iallafall!

Jeppisdagarna

Glädje, Photo, Vänner / Permalink / 1
 
 
Alltså detta.. Friends and burgers hamburgare kan vara den godaste jag ätit. PÅRIKTIGT. Lite dyrt men värt!
 
 
 
 
 
I helgen har jag största delen av tiden varit i Jakobstad. De årliga jeppisdagarna var här igen. Dehär var andra året för mig, och vädret var verkligen inte desamma, men hade riktigt kul ändå. En sjuk överasskning fick vi när Ulrik Munther uppträdde på Fredag. Men tyvärr var de 18-års gräns in till området?? Varför. Hans målgrupp är väl mest under 18. De var en stor besvikelse eftersom jag älskar han :(
 
Imorgon fyller jag 17 år, äntligen. Bara ett år kvar av att vara ofri. Snart får jag köra bil, göra tatueringar och dricka drinkar. Blandannat. Kan inte vänta. Att fylla 17 känns mest jobbigt.. man är så nära men ändå inte. Dock ska jag verkligen göra mitt yttersta för att göra de till de allra bästa av mina år, har såå mycke att se framemot. Hörs imorronn ♥
Och förässten FRÅGA PÅÅ i min frågestund HÄÄR. Godkänner ingen komentar ännu så fråga på.
Till top